Hoppa till sidans innehåll

Flyguppvisning när Bosön invigde nytt hotell

15 APR 2011 16:49
En fin modellflyguppvisning genomfördes när riksidrottscentret Bosön invigde en ny hotelldel med många prominenta gäster.
  • Skapad: 15 APR 2011 16:49

När Bosön högtidligt firade invigningen den nya hotelldelen, fick flygsport en möjlighet att visa upp sig genom modellflygning inomhus i den stora fotbollshallen Vinnarhallen.

Det var hela 500 gäster anmälda till ett stort program med seminarier av kända idrottsprofiler, visningar av de olika hotelldelarna, idrottsuppvisningar i de olika hallarna, en invigningsceremoni med musikkår och högtidstal. Allt avslutades med en mingelbuffé och avtackning av tidigare intendenten Nils Rune Nilsson, som nu går i pension.

Det var en jämn ström av besökare hela eftermiddagen i Vinnarhallen. Alla blev imponerande av att se hur bra en 10-åring med tre års flygträning kan behärska en F3P-modell. Ville Viberg var en av Stockholms läns Modellflygförbunds (SLM) juniorstipendiater redan 2009. Farfar Kalle Viberg kan bara konstatera att Ville nog flyger ännu bättre än Kalle själv.

Mats Johansson flög med ett antal av sina senaste läckra skalabyggen: Thulin A, Sopwith Pup och en 2-motorig Mosquito.

Tomas Leijon flög med olika skalamodeller och helikoptern MPX Funcopter.

Bo Nilsson visade upp sina färdigheter i F3P.

Sven Pontan gjorde en kort flygning med F1L, som lyckades landa upp på en lampa i taket. Men den kom ner nästan alldeles hel med hjälp av 16 m kolfiberspö.

Gunnar Åkesson visade upp sin nybyggda veteranseglare.

Jörgen Daun flög mest med olika gummimotormodeller.

Vi blev mycket väl bemötta av personalen, som ordnade fika och mellanmål till oss flygare. Dessutom stängdes larmet av, så att ytterdörren kunde stå öppen! Det är annars ett ständigt bekymmer för oss vintertid. Det kom några journalister och fotografer, så vi får se vad det kan blir för bilder i olika media.

Det var ett uppskattat tillfälle att få testa flygplan i lugn och ro, speciellt inför kommande SM i F4H indoor.

Skribent: Sven Pontan


 

Vaccinera klubben.pngfolkspel-header-13kb.png
Sportlicens


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

SISU.png

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Svenska Flygsportförbundet
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Besöksadress:
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Kontakt:
Tel: +46702925011
E-post: This is a mailto link

Se all info