Hoppa till sidans innehåll
Fototävling 2011

Fina bilder i årets fototävling med temat Flygglädje

10 DEC 2011 11:48
Pål Hammar Rognøy vann årets fototävling som hade temat FLYGGLÄDJE, med en fin skärmflygbild tagen över Åreskutan. David Bengtsson blev även i år tvåa, denna gång med en fallskärmsbild som vi givit namnet "Puss". Trea blev Daniel Ahlin med en glad upp-och-ned-vänd syn på segelflygning.
  • Skapad: 10 DEC 2011 11:48

Årets fototävling hade vi givit ett tema: FLYGGLÄDJE. Skälet är att det ofta kommer bilder till tävlingen som visar flygfarkoster av olika slag, men sällan människor och ansikten. Med temat FLYGGLÄDJE ville vi ge utmaningen att både skildra flygningen och känslan hos människan som flyger. Inte helt lätt att få med både det storskaliga och det småskaliga i samma bild, men vi tycker att det kom in många riktigt bra bidrag.

Den segrande fotografen är en skärmflygare som kanske mer än någon annan personifierar flygglädje. Med sina många filmer om akroflygning har Pål Hammar Rognøy visat att man kan vara "galen" av glädje samtidigt som man är en skicklig omdömesgill pilot och ett föredöme både på marken och i luften. Pål vann i augusti i år NM i akroskärmflygning.

Pål bidrog med flera bilder, men den som juryn fastnade för lyckades just med att fånga både en närbild på en lycklig pilot (Pål själv) och flygfarkosten, i detta fall i fiffig form av en skugga på Åreskutans snö.

Foto: Pål Hammar Rognøy

 


På andra plats hamnade för andra året i rad David Bengtsson, en riktig "flybum" som reser jorden runt och försöker hålla sig i luften för det mesta. Efter fjolårets skärmflygbild återvänder David med årets prisbelönta bild till sitt ursprung som är fallskärmshoppning. Äkta paret Burström kunde inte hålla sig i glädjen över att falla fritt tillsammans. David fanns på plats med rätt objektiv, och att en puss i fritt fall stavas flygglädje var inget som juryn tvekade om. I omröstningen skiljde bara en röst mellan segraren och tvåan.

 

Foto: David Bengtsson

 


På tredje plats kom en segelflygbild av Daniel Ahlin. Segelflyg är inte helt lätt att fotografera så att man ser både ansikten och flygplanet. Men här har Daniel hittat helt rätt, och dessutom lyckats med konstycket att skoja till det både med den knasiga horisonten och med "look - no hands"-posen.

 

Foto: Daniel Ahlin

Vi gratulerar de tre vinnarna och tackar alla tävlande för bidragen. Flera av de bästa bilderna kommer att dyka upp här på flygsports webbsidor framöver.

Skribent: Björn Hårdstedt


 

Vaccinera klubben.pngfolkspel-header-13kb.png
Sportlicens


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

SISU.png

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Svenska Flygsportförbundet
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Besöksadress:
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Kontakt:
Tel: +46702925011
E-post: This is a mailto link

Se all info