Hoppa till sidans innehåll

En fantastisk helg

27 JUL 2013 19:14
Grattis Johan Gustafsson, Emil Broberg, Sören Svantesson, Peter Jubel, Jonas Ekman, Daniel Ahlin och Stefan (Stisse) Brebäck ni är fantastiska för Svensk Flygsport. Alla på pallen under denna helg. Vidare så ska vi inte glömma alla som gjort detta möjligt.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:28Svensk Flygsport har under helgen fått flera världsmästare i klasserna segelflyg och två klasser i modellflyg. Detta är glädjande och visar att elitsatsningen som gjorts under flera år med början 2009 med pengar från Svenskaspel som har finansierat detta ger resultat.

Vi har under en period byggt upp en kompetens inom dessa områden, för en gångs skull har det jobbats på ett mycket bra och förtjänstfullt sätt med de olika sporterna.

Segelflyget har Pekka Havbrandt att tacka för dessa framgångar han har under många år jobbat och sett till att Ava-segelflyg har kommit på den plats det har. Samarbetet med motorsidan och det jobb som LG Arvidsson har gjort med olika kurser och sammandragningar för domare har givit resultat. Arbetet är inte glamoröst men nödvändigt. Piloter har gjort en prestation som är lysande detta ska vi alla se och lära av i Segelflyglaget ingick Johan Gustavsson, Daniel Ahlin och Erland Petterson. Johan och Daniel placerade sig på bra placeringar men lite sämre för Erland. Bra Jobbat Grabbar!

Emil Broberg blev Världsmästare i Pylon Racing för Juniorer i Holland placerade sig på sjunde plats totalt alltså sex ”gubbar” framför inte illa, laget kom på elfte plats. Här finns ett team ledda av Roger Erikson som var med och jobbat för detta

Till F3K VM i Danmark skickade vi en stor trupp som fick ett fantastiskt resultat när de vann lag tävlingen och en tredjeplats för Jonas Ekman. De övriga kom på tionde och elfte plats i Flyoffen. Det är ju lite snopet att bli 11 på 99,80% av segraren. Det är ju en marginal som är otroligt liten. Stefan blev sexa i Flyoffen på resultatet 99,82% det är 0,14% från medaljen.

Vi ska inte glömma Mattias Hammarskjöld och Jonas Blomdal samt junior lagledaren Stefan Wallberg. Den som inte är nämnd är inte glömd en av dessa är Rolle Brebäck’s jobb.

Rolle är bossen som har jobbat för detta med Modell.

Bra jobbat alla som har placerat sig, Svensk Flygsport ska vara stolta för era insatser.

Mera kommer

 

Bengt Lindgren

Ordförande

Skribent: Bengt Lindgren


 

Vaccinera klubben.pngfolkspel-header-13kb.png
Sportlicens


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

SISU.png

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Svenska Flygsportförbundet
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Besöksadress:
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Kontakt:
Tel: +46702925011
E-post: This is a mailto link

Se all info