Hoppa till sidans innehåll

Årets Unga Flygsportledare 2010

15 APR 2011 16:30
Oskar Findahl i Norbergs Flygklubb har av Flygsportförbundets styrelse utsetts till Årets Unga Flygsportledare 2010.
  • Skapad: 15 APR 2011 16:30

På Årsstämman i Linköping fick Oskar sin utmärkelse och belönades med ett stipendium på 5 000 kr att använda i sin flygutveckling.

Oskar nominerades av styrelsen i sin flygklubb med motiveringen:

"Oskar tävlar själv på högsta internationella nivån i friflyg. Trots den egna elitsatsningen har han under senare delen av sin karriär lyckats hjälpa de nytillkomna juniorerna i klubben under tävlingssituationer då man vanligtvis inte kan förvänta sig det av en hårt satsande yngling. Oskar är även aktiv ledare då klubben bedriver träning och tävlingsförberedelser för juniorerna i klubben. Även i samarbetet mellan Norbergs Flygklubb och Centralskolan i Norberg, ett samarbete genom idrottslyftet, är Oskar med och utbildar nybörjare i sporten."

Oskar beskrivs som en ledare med följande egenskaper:

  • Kunnig inom sporten, god koll på vad en tävlingsflygare måste behärska
  • Systematisk
  • Lugn
  • Pedagogisk
  • Har integritet
  • Har auktoritet på ett positivt sätt
  • Innovativ

Vid nomineringen ville vi ha exempel på en situation där Oskar varit en bra ledare och fick då beskrivningen från en tävlingssituation, närmare bestämt under junior-VM.

"Under junior-VM i somras blev det extra tydlig att Oskar är en bra ledare. I VM bestod laget av tre piloter. Oskar hjälpte de två nya flygarna i laget då Oskar var den i laget med rutin. För att laget skulle lyckas så bra som möjligt hjälpte Oskar till med att plocka termik i samtliga lagets flygningar. Oskar fungerade också som en mycket positiv förebild och lagledare som hjälpte sina lagkamrater med positiv feedback, komma över nervositeten i tävlingssituationen, samt med massor av taktiska knep. Detta var enormt jobbigt så Oskars individuella prestation blev lidande, men istället lyckades det svenska juniorlaget ta VM-guld i friflygets klass F1A, vilket var ett fantastiskt facit på ett enormt bra teamwork där Oskar hade mycket gott inflytande och stor del i slutresultatet."

På bilden syns Oskar i mitten tillsammans med lagkamraterna Daniel Åsberg och Henrik Westén.

Känner du 2011 års Unga Ledare?

I höst öppnar vi nomineringen för 2011 års stipendium och ser då fram emot att få många bra unga ledare att läsa om.

Skribent: Annie Johansson


 

Vaccinera klubben.pngfolkspel-header-13kb.png
Sportlicens


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

SISU.png

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Svenska Flygsportförbundet
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Besöksadress:
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Kontakt:
Tel: +46702925011
E-post: This is a mailto link

Se all info