Hoppa till sidans innehåll

Verksamhet


Svenska Flygsportförbundet är ett specialidrottsförbund inom Riksidrottsförbundet (RF) som arbetar för att skapa bra förutsättningar för flygsporten i Sverige. Verksamheten omfattar sporterna ballong, fallskärm, hängflyg, konstflyg, modellflyg, motorflyg, segelflyg och skärmflyg. Dessa sporter är i sin tur, till skillnad mot grensporter inom andra specialidrottsförbund, organiserade i "grenförbund" som är egna juridiska personer.

Idrott och tävling genomsyrar arbetet inom förbundet och spänner från träning till tävling, både på lokal, nationell och internationell nivå. Förbundet arbetar tilsammans med RF för att stötta våra landslag att genomföra elitsatsningar. Detta arbete har gett utdelning och Sverige har tagit flera guld och silvermedaljer på EM och VM de senaste åren.

Förbundet har ett intressebevakande uppdrag som är större än andra idrottsförbund. Det beror på att flera av flygsporterna regleras av statliga myndigheter, och därmed av beslut som fattas av politiker och tjänstemän i Sverige och inom den Europeiska Gemenskapen. Flygsportförbundet agerar för att hålla regelverken enkla och relevanta, avgifterna låga och tillgången till våra idrottsarenor, luftrummet, tillgängligt med så få begränsningar som möjligt.

Uppdaterad: 2016-06-07 16:29
Skribent: Björn Hårdstedt (även foto)

Webbshop

Snygga funktionella sportkläder som syns. Ingen tvekan om var du kommer ifrån. Och du behöver inte vara landslagsman/kvinna för att skaffa dem.


FOTOTÄVLING 2016

Tema:
Kvinnliga förebilder inom Flygsporten

Läs mer här

Fototävlingen 2014 

Vinnare: Johan Gustafsson

Johan Gustatafsson

 

Tvåa: Hans Gustavsson

fototävling hans gustavsson

 

Tredje plats: John Lindström

John Lindström

 


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet. FAI har just lanserat en ny fin webbplats.


image001

Tjäna pengar till Klubbkassan

Postadress:
Svenska Flygsportförbundet
Box 7819
103 96 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46 10 476 54 71
E-post: This is a mailto link