Hoppa till sidans innehåll
Foto: Niklas Nilsson öppethus dag

Öppet hus på Lidköpings flygplats

2013-06-15 21:47
Motorflygklubben, segelflygklubben och modellflygklubben samt enskilda flygplansägare var med och arrangerar dagen. Syftet med dagen är att visa upp vad klubbarna på fältet håller på med för allmänheten, men den är också ett sätt att locka nya medlemmar. Ett fantastiskt samarbete över flyg-gränserna!
  • Uppdaterad: 2016-06-07 16:33

Pitts

Traditionsenligt höll flygklubbarna på Lidköpings flygplats öppet hus den 6: e juni. Det var åttonde året i rad som flygplatsen var öppen för allmänheten. Samtidigt bjöd man även in till Nationaldags Fly In.– Öppet hus dagen har blivit en tradition och vi har nog lite över tusen personer som kommer och besöker oss, säger Niklas Nilsson, ordförande i motorflygklubben.

 

Mot hangarserveringen

 

– Vår förhoppning är givetvis att locka fler medlemmar till klubbarna. Vi hoppas att dagen ska väcka intresset hos någon att själv ta certifikat och börja flyga, säger Niklas.
Det bjöds på möjlighet att själva pröva sina vingar genom flygturer i motor- och segelflygplan samt att man kan testa på modellflyg med dubbelkommando.
Mycket populärt och uppskattat och väl värt arbetet bakom detta. 

Vi ger aldrig upp att locka fler personer till sporten! Säger Niklas

Skribent: Lova BANNISTER
Epost: This is a mailto link

Webbshop

Snygga funktionella sportkläder som syns. Ingen tvekan om var du kommer ifrån. Och du behöver inte vara landslagsman/kvinna för att skaffa dem.fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

 

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Svenska Flygsportförbundet
Box 7819
103 96 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46 10 476 54 71
E-post: This is a mailto link

Se all info