Förbundsinfo - Svenska Flygsportförbundet
Hoppa till sidans innehåll

Förbundsinfo


Svenska Flygsportförbundet (FSF) är ett specialidrottsförbund inom Riksidrottsförbundet. Vi har en organisationsform som avviker lite jämfört med de flesta andra specialförbund. Av historiska orsaker är nämligen de olika flygsporterna inom Flygsportförbundet samlade i åtta grenförbund.

Våra cirka 400 klubbar med cirka 18 000 medlemmar, uppdelade på 14 distrikt är direktanslutna till FSF och även anslutna till ett eller flera grenförbund (om flera flygsporter utövas i samma klubb).

Våra distrikt arbetar med flygsportfrågor på regional nivå.

Svenska Flygsportförbundet omsätter knappt 4 miljoner kronor årligen.

Förbudet arbetar helt idiellt och har inget vinstsyfte

Internationellt

FSF är ansluten till Fédération Aéronautique Internationale (FAI). FAI arbetar främst med tävling på internationell nivå. FAI bestämmer över de internationella tävlingarna och tävlingsreglerna. FAI:s arbete är uppdelat i tekniska kommissionern. Varje kommission arbetar med en specifik gren eller ämnesområde, till exempel modellflyg, fallskärm eller medicinska frågor. Det är våra grenförbund som är akiva i kommissionerna.

Europe Airsport (EAS) är en organisation i vilken de flesta europeiska länder är medlemmar.  Det handlar om att tillvarata flygsportens intressen.  En stor mängd lagar och förordningar utkommer från den europeiska flygadministrationen EASA i Köln. Många av dessa lagar och förordningar är främst anpassade för den tunga kommersiella luftfarten och passar inte alls för allmänflyget eller flygsportsversamheten. Det krävs således ett kraftigt agerande för att ställa till rätta de nya förordningarna  så att de passar “vårt flyg”.

Lars Holmström är Sveriges representant i EAS och är särskilt intresserad av hur transportfrågan skall lösas så att vi får ett system som ökar flygsäkerheten, och som är lätthanterligt till ett lågt pris.

Här kan du läsa mer om ESA

Svenska Flygsportförbundet

Bildad 1966-01-01
SF-nummer SF47
Postadress Box 7819
103 96 Stockholm
Öppet Mån-Fre 09:00 - 11:00
Telefon +46 10 476 54 71
Mobil +46727370110
E-post This is a mailto link
E-post dataskydd This is a mailto link
Hemsida http://www.flygsport.se
Bankgiro 5750-0100
Organisationsnummer 802014-7164

Sista ansökningsdatum är 31 augusti 2018.


Webbshop

Snygga funktionella sportkläder som syns. Ingen tvekan om var du kommer ifrån. Och du behöver inte vara landslagsman/kvinna för att skaffa dem.


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.


Postadress:
Svenska Flygsportförbundet
Box 7819
103 96 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46 10 476 54 71
E-post: This is a mailto link

Se all info