Hoppa till sidans innehåll

Styrelse 2017


Flygsportförbundets styrelse består av ordförande och vice ordförande samt två ledamöter och två personliga ersättare som väljs på Flygsportförbundets stämma, samt en ledamot och ersättare från varje grenförbund (väljs på grenförbundens årsmöten). Sammanlagt har styrelsen alltså 12 ordinarie ledamöter. Epost till samtliga: This is a mailto link

Anders Åkvist

Anders Åkvist, ordförande

Anders är ballongpilot sedan 1985 och har tävlat i flertalet SM och ett VM. Han har varit ledamot i FSF styrelse sedan 2008. Mellan 2008 och 2013 var Anders ordförande för Svenska Ballongfederationen och är idag ansvarig för ballongfederationens CAMO och flygverkstad. Anders bor i Göteborg och driver eget företag som projektledarkonsult. Andra intressen är resor, löpning, dykning och fotografering. Anders är även ledamot i Göteborgs kommunfullmäktige.
Anders ansvarsområden i styrelsen är flygsport­distrikten och FSF:s stadgar.
Tfn 0703-61 60 06
This is a mailto link

Jannica Wunge

Jannica Wunge, vice ordförande

Stockholmare som bor i Borlänge i Dalarna sedan drygt 20 år och jobbat som psykolog i ett helt yrkesliv. Jannica är aktiv motorflygare, segelflygare och modellflygare, och särskilt engagerad i hur vi bemöter nya människor som kommer till våra verksamheter med ett särskilt engagemang för att flickor och kvinnor ska bli bra bemötta och vilja vara kvar. 

Helene Kihlström

Helene Kihlström, ledamot

Skärmflygare från Ystad. Har skärmflygit sedan 2004 och tävlat så smått sedan 2010 och hade dessutom förmånen av att vara en av dom första kvinnliga piloter som har flygit paramotor. Helene har provat på ett par korta flyg med segelflyg och har massor av andra farkoster kvar att prova.

Kjell Folkesson

Kjell Folkesson, suppleant för Helene

Segelflygare från Borås.

 

 

Lova Bannister

Lova Bannister, ledamot

Älskar flygsporter! Har provat det mesta i luften och har idag fastnat i en ballongkorg och tävlar med Lars Ekstedt i landslaget. Samt utövar helt frivilligt fallskärm sedan 27 år. Lova är även FAI domare i artistiska grenar i fallskärm och  vindtunnelflygning.
Ansvarsområde i styrelsen: web
This is a mailto link
Tfn 0708-878780

För Ballong

Marcus Ekeroos

Marcus Ekeroos

Marcus är ordförande för Svenska Ballongfederationen och dess ledamot i FSF styrelse. Han bor i Göteborg.Eva Olsson, suppleant

Tfn 0706-64 05 23

För Fallskärm

Narit Pidokrajt

Narit Pidokrajt

Narit Pidokrajt tävlar i precisionshoppning, svensk mästare i lagprecision 2016. Han har stort intresse för sport, flygsport och flygfotografi. Narit är disputerad forskare i grunden och fn. verksam som gymnasielärare i fysik och matematik i Stockholm. Många av Narits elever är idag professionella idrottare inom fotboll, ishockey och handboll.Penny Robertsson Pearce, suppleant

För Hängflyg

Per Andersson

Per Andersson

 Tommy Nilsson, suppleant

 

För Konstflyg

Lars-Göran Arvidsson

Lars-Göran Arvidsson 

Tfn 035-10 76 53

Lars-Åke Allerhed

Lars-Åke Allerhed, suppleant

För Modellflyg

Rolle Brebäck

Rolle Brebäck

Ledmot för modellflyg sen 2011. Chef för verksamhetsområde Elit i Modellflygförbundet sedan 2011, dessförinnan Vice Ordförande.
Rolles ansvarsområde i styrelsen är medlemskontakter

Tfn 0706-37 71 57

Ulf Höglin

Ulf Höglin, suppleant

Modellflygare sen sent 70-tal och ordförande i Södra Dalarnas Radioflygklubb , ansvarar för idrott online i SMFF samt suppleant i SMFF
Tfn 070-478 45 74

För Motorflyg 

Henry Lindholm

Henry Lindholm 

Ansvarsområde i styrelsen: Myndigheter
Tfn 08-16 71 67

Håkan Carlsson

Håkan Carlsson, suppleant

Suppleant sedan 2009, ledamot i Motorflygförbundets styrelse. Håkan har flugit sedan 1978 i Sundsvalls flygsällskap, och är bosatt i Timrå. Arbetar till vardags på Permobil i Timrå med teknisk support.
Tfn 0705-59 58 22

För Segelflyg

Lars-Göran Andersson

Lars-Göran Andersson

Tfn 0703-29 42 01Reno Filla, suppleant

 

För Skärmflyg

Sune Cullberg

Sune Cullberg

Sune är skärmflygare sedan millennieskiftet, sitter i styrelsen för Skärmflygförbundet sedan 2006 och har under flera perioder varit dess ordförande. Innan dess ledare och förtroendevald inom Skärmflygklubben Göteborg. Sune bor strax söder om Göteborg och jobbar som nätverkstekniker.
Tfn 031-93 02 67, 073-531 02 01

Thomas Jobs

Stefan Fille Jonsson, suppleant

 

Kansli

Lars Ekstedt

Lars Ekstedt 

Lars tar hand om kansliets alla ärenden samt deltar som sekreterare på Flygsports möten. Lars är ballongpilot och tävlar i svenska landslaget.

Valberedningen

Björn Hårdstedt

Björn Hårdstedt, ordförande

Björn är skärmflyginstruktör, ordförande i Fenix Skärmflygklubb och Stockholms Flygsportförbund och tidigare vice ordförande i Flygsportförbundet.

Malin Torell, sekreterare

Göteborgs Segelflygklubb

Uppdaterad: 29 SEP 2017 11:39
Skribent: Björn Hårdstedt
Epost: This is a mailto link

Webbshop

Snygga funktionella sportkläder som syns. Ingen tvekan om var du kommer ifrån. Och du behöver inte vara landslagsman/kvinna för att skaffa dem.


Fototävlingen 2016

 Fototävlingens vinnare

Fototävlingen andra plats

Fototävling tredje plats


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.


Postadress:
Svenska Flygsportförbundet
Box 7819
103 96 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46 10 476 54 71
E-post: This is a mailto link

Se all info