Hoppa till sidans innehåll

Utbildning


Börja Skärmflyga

Ta först kontakt med någon av våra godkända instruktörer och anmäl dig till en nybörjarkurs. Innan du påbörjar kursen måste du ha betalt in vårt "Take Off Kit" som består av en basförsäkring, medlemskap i SSFF och utbildningsboken "Lär dig flyga skärm"
Ta med kvittot och kursboken till din kurs. Take-off kit löser du här.

Försäkringar

Olycksfallsörsäkringen GRUND börjar gälla så fort du gjort din "Take Off Kit" inbetalning. Det är en enkel olycksfallsförsäkring som enbart ger ersättning vid invaliditet.

När du har gått igenom din första utbildning och får din första licensbricka så rekomenderar vi att du uppgraderar din olycksfallsförsäkring till Standard alt. Plus. Vill du veta mer om vad våra försäkringar täcker och inte täcker ska du gå till fliken "Dokumentarkiv" under Försäkringar där du hittar både försäkringsvillkor och försäkringsbevis.

Uppgraderar din försäkring gör du enkelt via SSFF webshop som du finner här.

Utöver olycksfallsförsäkringen så ingår även en obligatorisk ansvarsförsäkring som vi enligt lag är skyldiga att ha då vi skärmflyger.

Utbildnings- & säkerhetskommitté

Ansvarig för utbildning och säkerhet inom skärmflygsverige är förbundets styrelse. Utbildnings- & säkerhetskommittén handlägger de flesta frågor på delegation. 

Kontaktinformation finner du på styrelsesidan.

Olycks-/incidentrapport hittar Du under "Hämta filer".

Förutom USK är instruktörerna en mycket viktig grupp som samlas varje höst i ett seminarium och diskuterar viktiga frågor.

Förbundet har delegerats visst ansvar gällande säkerhet, tillsyn och licenser gentemot Transportstyrelsen (tidigare Luftfartsstyrelsen), som är statens tillsynsmyndighet för flyget. De kontrollerar att all flygning sker enligt de Bestämmelser om civil luftfart (BCL) som utfärdats för skärmflygning.

Internationellt finns en organisation som förbundet tittar mycket på, det är tyska häng- och skärmflygförbundet Deutscher Hängegleiterverband (DHV), vilka har etablerat flera standarder som är allmänt vedertagna i världen.

Uppdaterad: 30 JUN 2017 18:52
Skribent: Lars M Falkenström

Licens 2018

 

Webshop landslagskläder

Snygga funktionella sportkläder som syns. Ingen tvekan om var du kommer ifrån. Och du behöver inte vara landslagsman/kvinna för att skaffa dem.

 

fai

FAI betyder "Fédération Aéro- nautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet, i vilket vi är medlemmar genom Svenska Flygsportförbundet.

Sidfot

Postadress:
Svenska Skärmflygförbundet
Odd Fellowvägen 38
127 32 Skärholmen

Besöksadress:
Odd Fellowvägen 38
127 32 Skärholmen

Kontakt:
Tel: +46 8 234 123
E-post: This is a mailto link

Se all info