Hoppa till sidans innehåll

Sekvenser


Nedan finnes en förklaring för de olika klasserna inom konstflygning. I Sverige tävlar vi från Basic upp till Advanced.

 

Ladda ner PDF fil med samtliga kända sekvenser för 2016 här!

 

Basic

Den enklaste tävlingsklassen. Kan flygas med flygplan utan inverterade bränsle/olje system. Kallas även ibland för Primary class på engelska.

 

Sportsman

Den lägsta klassen vi tävlar med i Sverige och vanligtvis den man normalt sett börjar tävla i som ny. Kräver flygmaskiner med inverterade bränsle/olje system.

 

Intermediate

I denna klass börjar rollar på vertikaler samt kvickrollar införas. Kräver en hel del träning och är ett ganska stort steg från de två lägre klasserna.

 

Advanced

I denna klass krävs det flygplan med vassa prestanda, även om det finns vissa begränsningar, samt mycket träning för att bli bra. Kvickrollar på vertikaler, inverterade spinnar, rollande svängar mm. förekommer. Det är den högsta klassen vi har i Sverige och den som vinner SM i Advanced är den svenska mästaren i konstflygning!

 

Unlimited

Denna klass är precis vad det låter som. Det finns inga begränsningar på flygplanens prestanda eller motorer och här är det riktigt komlicerade manövrar som gäller. Det är givetvis den klass som det är mest prestige i att vinna och den som vinner VM i unlimited är den som blir världsmästare.

 

YAK 52

Denna klass är speciell då det endast är en speciell typ av flygplan som är tillåten att använda nämligen den ryska modellen YAK 52. Det är ett anrikt två-sitsigt skolflygplan som har utbildat många konstflygpiloter genom året och typen finns fortfarande ett stort antal varför man har valt att göra en egen klass. Svårighetsgraden på sekvenserna är någonstans mellan intermediate och advanced. Under VM i Intermediate, som är det första någonsin, kommer detta program att flygas istället för det kända intermediateprogrammet.

 

Vill du se tidigare års sekvenser går du in i vårt ARKIV.

 

 

Uppdaterad: 19 APR 2018 17:59

Webbshop

Snygga funktionella sportkläder som syns. Ingen tvekan om var du kommer ifrån. Och du behöver inte vara landslagsman/kvinna för att skaffa dem.


Fototävlingen 2016

 Fototävlingens vinnare

Fototävlingen andra plats

Fototävling tredje plats


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.


Postadress:
Svenska Konstflygförbundet
Box 7085
103 87 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info