Hoppa till sidans innehåll

SegelflygAVA övergår till konstflygförbundet

24 JAN 2018 20:30
Segelflyget och Konstflygförbundet har gemensamt beslutat att Konstflygförbundet från 1 jan 2018 organiserar konstflygning med segelflygplan.
  • Skapad: 24 JAN 2018 20:30

Segelflyget och Konstflygförbundet har gemensamt beslutat att Konstflygförbundet från 1 jan 2018 organiserar konstflygning, även kallad, AVA eller Aerobatics, med segelflygplan.


Segelflyget har tills idag organiserat konstflygningstävlingar med segelflygplan och Konstflygförbundet har organiserat konstflygningstävlingar med motorflygplan.


Segelflyget kommer att fortsätta organisera utbildning av piloter och flyglärare i konstflygning och har fortsatt ha ansvaret för underhåll av segelflygplanen.


Konstflygförbundet kommer att arrangera Svenska Mästerskap, SM, Nordiska Mästerskap, NM och utse landslagspiloter i konstflygning. Konstflygförbundet ansvarar för tävlingsregler och skickar Sveriges representanter till FAI konstflyg kommission, CIVA. 
Under 2018 kommer Konstflygförbundet att förbereda för segelflygklubbar och motorflygklubbar som har tävlande piloter i konstflygning skall ansluta sig till Konstflygförbundet. En flygklubb kan mycket väl vara ansluten till mer än ett förbund om man har flera tävlingsgrenar. Steg ett är att se över Konstflygförbundets stadgar och sen publicera information om hur en klubb kan ansluta sig.


Som en tillfällig lösning kan segelflygare som vill delta i tävlingar under nästa år begära medlemskap i IAC Chapter 22. Varje pilot som önskar tävla i konstflygning med Segelflygplan måste dessutom skaffa en sportlicens från IAC 22. Segelflygets Sportlicens kommer bara att  gälla Sträckflygning och
dom nationella segelflygsportlicenserna som flygchefen skriver ut gäller inte för konstflygning.
 
Priser 2018

Medlemskap i IAC Chapter 22 kostar 200 kr/år. Sportlicensen kostar 250 kr/år.
 
Ytterligare information kan fås från;
Svenska Konstflygförbundet

Box 7085

10387 Stockholm

This is a mailto link

Skribent: Patrik Sjöberg
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Konstflygförbundet
Box 7085
103 87 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info