Hoppa till sidans innehåll

Registrering


Alla hängglidare som förses med motor ska registreras hos Svenska Hängflygförbundet. Vid registreringen fås ett registreringsnummer. Hängglidaren och motorenheten ska märkas med registreringsnumret. Märkningen på hängglidaren ska vara minst 50 cm hög, se transportstyrelsens regler, OPS 2007:60 §22.

Nyregistrering

  1. För att registrera en motorenhet ska blanketten "ansökan om registrering" fyllas i och skickas till kansliet. Om motorenheten inte är typgodkänd i Sverige måste detta göras innan enheten kan registreras. Idag är Mosquito NRG, Fillo Power och Flyped typgodkända motorenheter i Sverige.
  2. Kansliet granskar ansökan och om den beviljas får motorenheten en registreringsbetekning. Registreringsbeteckningen skrivs på samma blankett. Den sökande får en kopia av blanketten och originalet arkiveras av SHF.
  3. Ägaren av motorenheten ska sedan skriva registreringsbeteckningen på sin vinge enligt kraven i OPS 2007:60 §22 (minst 50 cm hög text).

Ägarbyte

Fyll i blanketten anmälan om ägarbyte och skicka den till kansliet.

Uppdaterad: 11 NOV 2017 19:35
Skribent: Per Andersson

Webbshop

Snygga funktionella sportkläder som syns. Ingen tvekan om var du kommer ifrån. Och du behöver inte vara landslagsman/kvinna för att skaffa dem.


Fototävlingen 2016

 Fototävlingens vinnare

Fototävlingen andra plats

Fototävling tredje plats


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.


Postadress:
Svenska Flygsportförbundet
Box 7819
103 96 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46 10 476 54 71
E-post: This is a mailto link

Se all info