Hoppa till sidans innehåll

Summering av kombihelg i Stockholm 3 – 4 mars 2012

2012-03-07 09:27
Helgen 3-4 mars 2012 samlades hängflygare i Stockholm för att flyga och diskutera framtiden. Marcus Lindqvist summerar helgen.
  • Uppdaterad: 2016-10-07 13:28

Årsmöte, hängflygkonferens, instruktörsmöte och flygning under en och samma helg. Låter det mycket? Med lite planering gick det att genomföra enligt planen. Vi börjande med backglidning från Granholmstoppen till strålande solsken. Sällskap hade vi med en del skärmflygare och en utav dom kom ganska högt upp över toppen när termiken börjande rycka lite vid tolvtiden. Ursprungsplanen var markbogsering från Barkarbyfältet men nordanvinden låg på tvären av fältet och då blev det perfekt läge för Granholmstoppen istället.

Sedan runt 14 tiden styrde vi vidare till Presentationsdata på Kungsholmen som erbjöd ett välutrustat konferensrum med senaste tekniken inom presentationsutrustning. Flera intressanta frågor kom upp till ytan. Bland annat att vi behöver fler aktiva instruktörer, utse en elevansvarig i varje klubb, hålla våra klubbsidor uppdaterade som t.ex. Skånes Drakflygklubb, ta fram en utbildningsvideo, vi hade långa diskussioner om säkerhet och hur vi ska växa som sport. Alla känner egentligen alla oavsett var man bor i landet och sammanhållning genom landet är riktigt bra. Finns både fördelar och nackdelar. Faktum är att vi föregående år ökade antalet utfärdade licenser. Med ett deltagande på 17 personer från Albatross HFK i norr till Skånes DFK i söder blev helgen en bra kickoff på flygåret.

Skribent: Per Andersson

Webbshop

Snygga funktionella sportkläder som syns. Ingen tvekan om var du kommer ifrån. Och du behöver inte vara landslagsman/kvinna för att skaffa dem.


Fototävlingen

 

fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.


Postadress:
Svenska Flygsportförbundet
Box 7819
103 96 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46 10 476 54 71
E-post: This is a mailto link

Se all info