Hoppa till sidans innehåll

Vår idrottsarena - luftrummet

2017-03-06 10:28
Alla idrottare behöver tillgång till en arena för att kunna utöva sin idrott. Vår arena är framförallt luftrummet. Det är en trend att det kontrollerade luftrummet runt flygplatser i Sverige utökas till förmån för det kommersiella flyget.
  • Uppdaterad: 2017-03-07 09:03

Allmänflyget och vi flygsportare trycks undan när det kontrollerade luftrummet utökas. Troligen är detta en av de viktigaste frågorna som Flygsportförbundet har att hantera den närmsta tiden. Vi vill begränsa utbredningen av det kontrollerade luftrummet och vi vill återta luft som inte används av den kommersiella flygtrafiken.

Därför har vi beslutat att skapa en luftrumskommitté med representanter från styrelsen och från samtliga flygsporter. I helgen hade vi ett inledande möte för att forma kommittén. Det är ännu inte helt klart vilka riktlinjer och befogenheter kommittén ska ha, men som ett första steg ska vi se till att vi blir erkända som en remissinstans hos Transportstyrelsen för alla frågor som rör luftrummet i Sverige. Vi ska även påtala problemet för RF - att tillgången till  arenor där vi kan utöva våra idrotter minskar.

Gruppen består av:
- Jannica Wunge, sammankallande och erfarenhet från segel, motor och modell
- Anders Åkvist, stf sammankallande och erfarenhet av ballong
- Lars Ekstedt, sekreterare och ballong
- Pelle Scherdin, fallskärm och kommersiellt flyg
- Rolf Björkman, motor, allmänflyg, hängflyg, skärmflyg
- Pekka Havbrant, segel
- Ulf Höglin, modell 

Kontakta gärna kommittén om du behöver hjälp med luftrumsfrågor i ditt flygområde. Aktuellt just nu är att Västerås flygplats vill utöka sitt luftrum och då drabbas flygsportare i både Västerås och Eskilstuna.

Tillsammans blir vi starkare, och med RFs hjälp kan vi skydda våra arenor!

/Anders

Skribent: Anders Åkvist
Epost: Adressen Gömd

Webbshop

Snygga funktionella sportkläder som syns. Ingen tvekan om var du kommer ifrån. Och du behöver inte vara landslagsman/kvinna för att skaffa dem.


FOTOTÄVLING 2016

Tema:
Kvinnliga förebilder inom Flygsporten

Läs mer här

Fototävlingen 2014 

Vinnare: Johan Gustafsson

Johan Gustatafsson

 

Tvåa: Hans Gustavsson

fototävling hans gustavsson

 

Tredje plats: John Lindström

John Lindström

 


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet. FAI har just lanserat en ny fin webbplats.


image001

Tjäna pengar till Klubbkassan

Postadress:
Svenska Flygsportförbundet
Box 7819
103 96 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46 10 476 54 71
E-post: This is a mailto link