Hoppa till sidans innehåll

F1A-laget tog EM-guld

29 JUL 2018 13:16
Det svenska landslaget i grenen F1A tog guld vid pågående Europa-mästerskapen i Ungern.
  • Skapad: 29 JUL 2018 13:16

F1A-laget hade en lysande dag 26 juli i Szentes, Ungern. F1A är en klass för friflygande modellflygplan som startas med lina.

Först var laget ensamt om att klara alla maxflygningar under grundomgångarna. Efter de 21 maxflygningarna var lagguldet klart eftersom Sverige var enda laget som klarade den bedriften.

I den första finalen skulle 6 minuter flygas. Robert Hellgren flög ihop 249 sek viket räckte till en tiondeplats. Anders Persson flög ihop 316 sekunder vilket gav ett individuellt brons. Två piloter klarade 6 minuter, Luka Biteznik, Slovakien och Per Findahl, Sverige. Det blev alltså en tvåmans shootout i den sista flyoffen. Per gjorde en bra flygning som landade efter 307 sekunder, Luka 280 sekunder. Det individuella EM guldet var säkrat för Per.

En grymt tuff dag gav alltså många svenska medaljer.

Skribent: Björn Hårdstedt
Epost: Adressen Gömd

Framåt för fler i rörelse


Webbshop

Snygga funktionella sportkläder som syns. Ingen tvekan om var du kommer ifrån. Och du behöver inte vara landslagsman/kvinna för att skaffa dem.fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

 

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Svenska Flygsportförbundet
Box 7819
103 96 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46 10 476 54 71
E-post: This is a mailto link

Se all info