Hoppa till sidans innehåll

Idrottslyftet – öppna dörrarna för fler och behåll fler längreidrottslyftet

Riksidrottsstyrelsen beslutade i juni 2015 att Idrottslyftet ska ha följande syfte och mål under perioden 2016 - 2019:

Syfte

Att utveckla verksamheten så att barn och unga i åldern 7 - 25 år väljer att idrotta i förening och stimuleras till ett livslångt idrottande i föreningsidrotten.

Mål

Att samtliga SF (ex Svenska Flygsportförbundet), utifrån sina unika behov, vid programperiodens slut har utvecklat sin verksamhet för barn och unga mellan 7 - 25 år.

Utvecklingsinsatserna ska vara i linje med RF:s anvisningar för barn och ungdomsidrott och leda till att svensk idrott utvecklas, samverkar med andra aktörer och ger goda möjligheter att idrotta i förening.

Idrottslyftet ska inte vara en egen verksamhet utan det är medel för att utveckla föreningsidrottens 7-25 års verksamhet i linje med den av svensk idrott beslutade strategiska inriktningen enligt idrottens strategiarbete.

LOK-redovisande föreningar kan få medel att utveckla sin 7-25 års verksamhet

  • Samtliga LOK redovisande föreningar  har möjlighet att söka medel inom de områden vi satsar på för 2019, så länge medlen räcker till
  • Ansökningar görs via idrottsmedel via idrottonline
  • Ni kan söka medel för material (låneutrustning/hyrutrustning) ni behöver för att skapa ny verksamhet. Observera att det skall vara ny verksamhet och inte verksamhet som ni haft sedan tidigare. I samband med denna ansökan skall ni fylla i en handlingsplan och nulägesanalys.
  • Ni kan söka medel för att genomföra rekrytering på nytt vis. Ni måste i denna ansökan fylla i en handlingsplan och nulägesanalys.
  • Ledarutbildning. Ni kan söka bidrag till kursavgiften för grenspecifikutbildning som syftar till att få ledare som kan stötta föreningens utveckling av 7-25 års verksamheten. I samband med ansökan skall tänkt ledare ha fyllt i ett intyg.
   • LOK redovisande föreningar kan söka upp till 50 000 kr för kvinnor och för män upp till 5 000 kr
   • Är ni inte en LOK redovisande förening kan ni söka för kvinnor upp till 10 000 kr och för män 2 500 kr
Uppdaterad: 03 MAJ 2018 22:52
Epost: This is a mailto link

Framåt för fler i rörelse


Webbshop

 fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

 

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Svenska Flygsportförbundet
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Besöksadress:
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Kontakt:
Tel: +46104507176
E-post: This is a mailto link

Se all info